متخصص قلب اصفهان | تاثیر مخرب استرس بر قلب

تاثیر مخرب استرس بر قلب

به هر نوع تغییر در زندگی روزانه که باعث به وجود آمدن فشارهای عصبی ، جسمی و عاطفی به انسان شود ، استرس گفته می شود. استرس در اصل پاسخی است که بدن ما به محرّکها و تغییرات روزانه از خود نشان می دهد.همه افراد به طور مکرّر و روزانه در معرض استرس های متعدّدی قرار دارند. چیزی که مهمّ است نوع پاسخ و شدّت واکنش افراد به این استرس ها است که در افراد مختلف متفاوت است.

حال این سوال مطرح می شود که ” آیا استرس اثرات بدنی و فیزیکی هم دارد؟ “

جواب این پرسش قطعاً مثبت است.مغز و بدن اثرات متقابل متعددی بر روی هم دارند. بسیاری از بیماری های جسمی مانند دیابت ، فشار خون بالا ، نارسایی قلب ، بیماریهای کلیوی و کبدی می توانند بر روی سلامت ذهنی و مغزی اثرگذار باشند. از طرف مقابل مسایل ذهنی مانند استرس و اضطراب هم می توانند بر روی اعضای بدن به ویژه سیستم قلبی و عروقی اثرات مخرّب و زیان باری داشته باشند.هورمون های اصلی که در جریان استرس در خون آزاد می شوند عبارتند از : آدرنالین و کورتیزول. این هورمون ها باعث تغییرات زیر در بدن می شوند:

  • افزایش تعداد ضریان قلب
  • افزایش قدرت عضلات قلب
  • انقباض عروق محیطی بدن
  • افزایش فشار خون
  • افزایش جریان خون در بدن به ویژه در عضلات
  • انقباض عضلات بدن
  • افزایش سوخت و ساز کبد و بدن
  • افزایش ناگهانی قند خون
  • افزایش باز جذب آب و سدیم از کلیه ها

همه این تغییرات برای بالا بردن آمادگی بدن در مقابل استرس ها و تهدیدات محیطی هستند.

استرس چگونه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد؟

استرس موجب رهاسازی آدرنالین می‌شود، که منجر به افزایش ضربان قلب و فشارخون می‌شود.

استرس موجب آغاز زنجیره‌ای از اتفاقات می‌شود. ابتدا، شما در موقعیتی پراسترس قرار می‌گیرید که معمولاً ناراحت‌کننده است اما مضر نیست. بدن از طریق آزادسازی هورمون آدرنالین در مقابل این موقعیت واکنش نشان می‌دهد، که سبب می‌شود تنفس و ضربان قلب شما سریع‌تر شده و فشارخونتان افزایش یابد. این عکس‌العمل‌های فیزیکی، از طریق مقابله با یک موقعیت یا فرار از آن، یا همان پاسخ «جنگ یا گریز»، شمارا برای رویارویی با آن موقعیت، آماده می‌سازند.

استرس مزمن می‌تواند به دیواره شریان‌ها آسیب برساند.استرس مزمن که منجر به افزایش ضربان قلب و فشارخون شود، می‌تواند به دیواره شریان‌ها آسیب بزند.استرس مزمن می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کرده و منجر به بروز علائم ناراحت ‌کننده فیزیکی شود. استرس مزمن، باعث ایجاد فشارخون بالا نمی‌شود. علل دقیق فشارخون بالا ناشناخته است، اما عوامل مؤثر در افزایش فشارخون مانند داشتن اضافه‌وزن، خوردن سدیم (نمک) خیلی زیاد، کمبود فعالیت فیزیکی و نوشیدن الکل با داشتن استرس مزمن، افزایش می‌یابند.

 

تاثیر مخرب استرس بر قلب :

اگر قلب برای مدت طولانی در معرض افزایش سطح هورمونهای استرس (کتکول آمین ها، از جمله اپی نفرین، که به عنوان آدرنالین نیز شناخته می شود) کتکول آمین قرار داشته باشد، اثرات مخربی در بر دارد.

در مورد تاثیر استرس بر قلب گفته شده که استرس می تواند باعث افزایش تقاضای اکسیژن بر بدن، اسپاسم رگهای خونی قلب (قلب) و بی ثباتی الکتریکی در سیستم هدایت قلب شود.

متخصص قلب اصفهان | تاثیر مخرب استرس بر قلب

مکانیسم‌های مقابله ناسالم

یکی از روش هایی که ممکن است استرس بر قلب تاثیر بگذارد متاثر از رفتارهایی است که این ریسک را افزایش می‌دهد.این رفتارها شامل پرخوری می شوند که باعث افزایش فشار خون و کلسترول خون، سیگار کشیدن و عدم تحرک جسمی می شود.

افراد معمولا وقتی اضطراب دارند و تحت فشار هستند، به غذاهایی مانند فست فود و دسر روی می آورند.

این غذاهای پر چرب و با کلسترول بالا ممکن است منجر به فشار خون بالا و دیابت شوند و در آسیب شریان هایی که باعث حمله قلبی و سکته مغزی می شوند، نقش داشته باشند.

به طور مشابه، برخی افراد به الکل یا سیگار روی می آورند. این عادت‌ها می‌توانند فشار خون را افزایش داده و به شریان‌ های قلبی آسیب برسانند.

مطالب مرتبط:

آنژیوپلاستی همراه با استنت گذاری