غذاهای مضر برای گرفتگی قلب
هنگامی که حرف سلامت قلب می آید، ممکن است بدانید که غذا خوردن سالم و اجتناب از خوراکی هایی که دشمن قلب هستند شروع خوبی است،
اما می تواند پیچیده تر از آنچه فکر می کنید باشد. مقدار زیادی از غذاهایی که هر روز از آن لذت می برید،
حتی غذاهایی که برای شما سالم هستند، ممکن است در واقع باعث آسیب زیادی به قلب شما شود.
از این جهت، همیشه اهمیت دارد که از آنچه که مضر و مفید است، آگاهی داشته باشید.
یکی از مؤثرترین راهکارها جهت پیشگیری ، درمان وکنترل این بیماری تغییر در روش زندگی ، استفاده از رژیم صحیح و شناسایی خوراکی هایی که دشمن قلب هسند .
بدین منظور توصیه های زیر را جهت افزایش روند بهبودیتان به کار ببرید:
۱ – اگر اضافه وزن دارید حتماً وزن خود را کاهش دهید .
۲ – حتماً فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود قرار دهید .
۳ – روش تهیه غذای خود را تغییر دهید.به جای استفاده از غذاهای سرخ کرده غذاها را آبپز – کبابی یا تنوری تهیه کنید .
۴ – ازمصرف دل ، جگر ، قلوه ، مغز ، زبان ، شیردان و کله پاچه پرهیز نمائید .
۵ – کره ، مارگارین ، روغن حیوانی ، دنبه ، شیر وماست پرچرب ،پنیرمحلی ، پنیرخامه ای ، پنیرهای چرب ، بستنی ، سس مایونز ،گوشت چرخ کرده پرچرب ، سوسیس ، کالباس ، روغن جامد ، خاویار ، شیرینی جات خامه دار ،کیک و شکلات ، چیپس و غذاهای سرخ شده از جمله غذاهای مضر برای گرفتگی قلب هستند.
زیرا باعث افزایش کلسترول بدخون LDL )) می گردد . اگر این کلسترول بالا رود به تدریج می تواند باعث تنگ شدن یا گرفتگی عروق ، سکته قلبی یا مغزی شود .
۶ – از روغن های مایع مانند ذرت ، پنبه دانه ، سویا ، کلزا ، کانولا و زیتون در حد یک تا دو قاشق غذاخوری در روز استفاده شود .
مصرف آجیل ها مانند گردو ( ۲ عدد روزانه ) ، بادام زمینی ( ۱۰ عدد روزانه ) مجاز می باشد
۷ – مصرف زرده تخم مرغ را به دو عدد در هفته محدود کنید . ولی مصرف سفیده تخم مرغ به دلیل نداشتن کلسترول محدودیتی ندارد .
۸ – مصرف گوشت سفید به ویژه ماهی و مرغ به جای گوشت قرمز توصیه شده است البته پوست آن را قبل از طبخ جدا نمایید . مصرف ۳ وعده ماهی در هفته توصیه می شود .
در هفته حتماً دو وعده گوشت قرمز بدون چربی ( ترجیحاً گوساله ) به صورت کبابی یا آبپز مصرف کنید زیرا گوشت قرمز از کم خونی ناشی از فقرآهن جلوگیری می کند .
۱۰ – انواع توتها از قبیل توت فرنگی و شاه توت همچنین مرکباتی از قبیل پرتقال و گریپ فروت ، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C و مواد گیاهی هستند که به حفظ خاصیت کشسانی دیواره رگها کمک می کنند .
۱۱ – مصرف هویج خام ( روزی دو عدد ) و سبوس غلات سبب کاهش کلسترول و چربی خون می شود .
۱۲ – از مصرف زیاد فلفل تند ، مواد کافئین دار مثل قهوه ، شکلات و چای غلیظ که ضربان قلب را افزایش می دهند پرهیز کنید .
۱۳ – مصرف چای کمرنگ ، آب انگور قرمز ، پیاز و سیر باعث رقیق شدن خون می شود .
۱۴ – زنجبیل ، زیره ، جعفری از تجمع پلاکت ها جلوگیری و سبب رقیق شدن خون می شود.
۱۵ – استفاده از انواع آبمیوه ها و سبزیها ، حبوبات ، سیر و پیاز ، زردچوبه و سماق به کاهش کلسترول خون کمک می کند .
۱۹ – از مصرف نمک و غذای کنسرو شده مثل تن ماهی خودداری نمائید .
۲۰ – روزانه ۸-۶ لیوان آب مصرف کنید .
مصرف حداقل روزانه ۳ واحد از این غذاها توصیه میشود. سه چهارم لیوان آب میوه یا سبزیها به عنوان یک واحد محسوب میشود
که معادل یک عدد میوه متوسط یا یک لیوان سبزی خرد شده خام یا نصف لیوان پخته است.
از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم؟
مصرف گوشت و فرآوردههای آن، لبنیات پرچربی و کره را به حداقل برسانید.
همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی بکار رفته در آنها سبب افزایش سطح LDL میشود.
انواع غذاها و سوپهای آماده مصرف و یا کنسرو شده، غذاهای بیرون از منزل، سوسیس و کالباس و گوشتهای نمک سود شده و بطور کلی گوشت و فرآوردههای آن و همچنین تنقلات شور، سرشار از نمک (سدیم کلراید) هستند.
.دریافت زیاد سدیم با فشارخون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر جدی در بروز بیماری قلبی میباشد.
کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشارخون کمک میکند.