متخصص قلب اصفهان | ارتباط درمان آنژیوپلاستی با بروز سکته قلبی

آیا استنت‌های دارویی خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهند؟

استنت‌ها ، لوله‌هایی مشبک و کوچک هستند که برای باز نگه داشتن شریان بعد از درمان آنژیوپلاستی (روش مداخله‌ای ماورای پوستی کرونری (PCI)) استفاده می‌شوند. استنت‌های دارویی دارای یک پوشش پلیمری بر روی شبکه استنت هستند که با گذر زمان به آزادسازی دارو در بدن می‌پردازند تا از عود انسداد شریان جلوگیری کنند.

به طور کلی، برای بیشتر افراد، استنت‌های دارویی بهتر از استنت‌های فلزی هستند. استنت‌های دارویی نسبت به فنرهای فلزی، به میزان بیشتری از تکرار انسداد شریان جلوگیری می‌کنند، به علاوه مطالعات نشان می‌دهند که استنت‌های دارویی جدیدتر به اندازه استنت‌های تماما فلزی ایمن هستند.

با این حال، استنت‌های دارویی نیازمند دوره‌های درمانی طولانی تر با داروهای رقیق کننده خون هستند تا بدین ترتیب از بسته شدن استنت به دلیل ایجاد لخته‌های خونی جلوگیری شود. این موضوع استنت‌های دارویی را از گزینه‌های افرادی که با مشکلات خونریزی روبرو هستند یا افرادی که به عمل‌های جراحی دیگر در بازه یک ساله پس از عمل استنت گذاری نیاز دارند، حذف می‌کند.

آیا استنت برای بیماری شما مناسب است؟

به طور معمول متخصصان پیش از انجام درمان آنژیوپلاستی مجموعه ای از آزمایش‌ها را برای فرد تجویز می‌کنند تا بتوانند به شکل موثری وضعیت فعلی بدن فرد را بررسی کنند و در صورت امکان این عمل را برای فرد استفاده کنند.

پزشکان معمولا برای بیماران آزمایش خون، الکتروکاردیوگرافی، اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و  تصویربرداری‌های مختلف را تجویز می‌کنند تا تشخیص نهایی برای امکان درمان شریان‌های مسدود شده توسط استنت گذاری انجام شود.

آیا فردی که استنت گذاشته است می‌تواند از MRI استفاده کند؟

بله، بعد از جراحی استنت گذاری قلب، فرد می‌تواند از MRI استفاده کند. با این حال، پیشنهاد می‌شود فرد این موضوع را با پزشک مشاور و تکنسین تصویربرداری مطرح کند.

آیا استنت می‌تواند موجب فعال شدن دستگاه‌های تشخیص فلزات شود؟

استنت‌های تمام فلزی و استنت‌های پلیمری قابل جذب، نمی‌توانند گیت‌های تشخیص فلزات را فعال کنند. بنابرین راه رفتن در این دستگاه‌ها برای کسانی که این عمل را داشته اند بی خطر خواهد بود.